Kannattavuus

Severan avulla parempaa kannattavuutta mainostoimistolle

2 min luku | 2.11.2017

Brändien rakentamiseen erikoistuneen suunnittelutoimisto Brandsteinin päivät kuluvat monenlaisten projektien ja asiakkaiden parissa.

– Me nähdään brändinrakentaminen kokonaisvaltaisena suunnitteluna. Välillä projektit ovat perinteistä graafista ja visuaalista suunnittelua ja välillä brändijumppaa, jossa haetaan ydinarvoja ja ydinasioita, joiden päälle rakennetaan näkyvää brändiä, brand designer Tuomas Mujunen antaa esimerkkejä yrityksen toiminnasta.

Luovan alan työajanseuranta

Jo yrityksen perustamisesta alkaen Tuomakselle oli tärkeää löytää luovalle alalle sopiva työajanseurantajärjestelmä.

– Vaikka olin yksin aloittaessani, niin ajattelin, että minulla pitää olla työajanseuranta. Joku, josta näen, mitä teen. Kuulin eräältä kollegalta, että heillä on Severa käytössä ja otin sen kokeilukuukaudeksi. Nopeasti tuli tunne, että tässä on ne piirteet, joita olen toivonut tällaisella ohjelmalla olevan. Esimerkiksi projektien luonti ja se miten asiakkuuksia ja projekteja seurataan, on mielestäni looginen ja hyvä.

– Meillä ei ole varastossa 20 ilmettä, joita me voitaisiin myydä. Ainoa resurssi, mitä me myydään, on aika. Siksi ajankäytön hallinta on tärkeää.

Aikataulut kohdalleen jo tarjousvaiheessa

Asiantuntijuus, innovatiivisuus ja omistautuneisuus on taannut Brandsteinille pitkät ja hyvät asiakassuhteet. Myös työajanseurannalla on tärkeä rooli asiakastyytyväisyyden rakentamisessa.

– Tutkimuksissahan on todettu, että aikataulut on mainostoimistojen Akilleen kantapää. Se, että osataan pysyä aikataulussa on asia, johon panostetaan ja jota pyritään tarjoamaan, Tuomas kertoo.

– Kun me annetaan tarjousta tai kustannusarvioita tulevista töistä, voimme katsoa taaksepäin ja käyttää dataa hyväksi. Voidaan esimerkiksi katsoa kuinka paljon ja mitä varten pitää varata aikaa tietyn kokoisen verkkosivuprojektin kanssa.

Tuomaksen mukaan toiminnanohjausjärjestelmällä on ollut selkeä vaikutus Brandsteinin taloudelliseen tulokseen.

– Severan hyvä käytettävyys ja eri osien yhteentoimivuus on parantanut toimintamme kannattavuutta niin tuntihinnoitelluissa kuin urakkahintaisissa projekteissa. Me pystytään seuraamaan, että aina voi parantaa, mutta sanoisin, että ilman Severaa paljon olisi jäänyt laskuttamatta.

Brandstein Oy on brändinrakentamiseen erikoistunut suunnittelutoimisto. Monialainen tiimi tarjoaa yrityksen arvoihin ja tavoitteisiin pohjautuvaa monialaista suunnittelua eri käyttötarpeisiin, niin visuaalisesta ilmeestä aina sisustuksen kautta verkkosivuihin.

Lue seuraavaksi: 4 keinoa tehostaa mainos- ja viestintätoimiston kannattavuutta

Severa

Severa on asiantuntijayrityksen toiminnot myynnistä laskutukseen saumattomasti yhdistävä toiminnanohjausjärjestelmä, jolla johdat liiketoimintaa ennustettavasti kohti kasvua. Suomen suosituin projektinhallinnan ohjelmisto tukee kannattavuutta unohtamatta yrityksenne menestymisen mahdollistavia ihmisiä.