IntegraatiotRaportointiResursointiSevera

Severa selkeytti Devisioonan toimintoja ja mahdollisti yhteyden kumppaniin rajapinnan kautta

2 min luku | 8.6.2023

Severan integraatiomahdollisuuksilla Devisioona automatisoi tuntikirjausten tiedonkulkua kahden erillisen järjestelmän välillä. Tällainen integraatio sujuvoittaa kahden yrityksen välistä laskutusta ja tuntiseurantaa erityisesti alihankinnassa.

Devisioonan tuotantoyksikön johtaja Sami Poimala taustoittaa, että ennen Severaa heillä oli yhteinen tuntikirjausjärjestelmä kumppaniyrityksen kanssa. Yhteinen järjestelmä mahdollisti molemmille yrityksille reaaliaikaisen seurannan, koska kaikki kirjaukset olivat samassa järjestelmässä.

Softa- ja integraatioratkaisuihin sekä verkkojärjestelmiin ja mobiilisovelluksiin erikoistunut Devisioona tarvitsi ohjelmiston ja ratkaisun tilanteeseen, jossa yritys oli hankkimassa oman järjestelmän tuntikirjauksille, laskutukselle sekä resursoinnille.

“Halusimme lopulta erilaisista syistä eriyttää tuntikirjausjärjestelmät, mutta kuitenkin niin, että kumppaniyritykseltä laskutettavien töiden tuntikirjaukset oli saatava liikkumaan vaivattomasti ja automaattisesti myös heidän omaan tuntijärjestelmään”, Poimala kertoo.

“Emme halunneet ryhtyä kuukausittaiseen Excel-jumppaan. Halusimme jouhevan ratkaisun toimintamalliin, jossa me laskutamme kumppaniamme ja he sitten taas laskuttavat omia asiakkaitaan tekemistämme töistä”, Poimala jatkaa.

Severan avoin rajapinta mahdollistaa erilaiset integraatiot

Ratkaisuksi Devisioonan tarpeisiin valikoitui Severa, jonka he ottivat käyttöönsä syksyllä 2021. Poimalan mukaan oli alusta asti selvää, että kumppaniyrityksen tuntikirjausjärjestelmä tullaan integroimaan Severaan, mikä oli mahdollista REST API:n eli avoimen rajapinnan kautta.

Koska Devisioonan ydinosaamista ovat erilaiset integraatiot, toteuttivat he itse integraation kumppaniyrityksen tuntikirjausjärjestelmän kanssa. Lisäksi Severa integroitiin Power Bi -raportointityökalun kanssa, ja valmiina integraatioina lisättiin Microsoft-tunnukset ja Office 365 -kalenteri. 

“Teimme toisenkin itse toteutetun integraation. Sen avulla kaikki laskutustiedot, tuntikirjanpito ja resursointitiedot siirtyvät Severasta meidän omaan raportointikantaan, jonka päälle on tehty Power BI:llä omia raportteja”, Poimala kertoo.

“Projekti sujui hyvin, koska olemme integraatiotoimittajia itsekin. Tällaiset projektit ovat meidän perustehtäviä. Jos ei ole aikaisempaa kokemusta ja osaamista integraatioista, vastaavanlaiset projektit kannattaa suosiolla luottaa asiantuntijoiden hoidettavaksi”, Poimala vinkkaa.

Uusi ratkaisu siirtää tiedot automaatiolla järjestelmästä toiseen

Integraatioiden hyödyistä Poimala nostaa esiin erityisesti manuaalisen työn pitämisen mahdollisimman vähäisenä.

“Integraatio kahden tuntikirjausjärjestelmän välillä pitää manuaalisen työn minimissä. Meidän ei tarvitse liikutella Excel-taulukoita joka kuukausi, vaan tunnit siirtyvät automaattisesti. Se on iso hyöty meille”, Poimala perustelee.

“Toisena hyötynä on kattava raportointikanta. Integraatio Power BI -raportointityökalun kanssa mahdollistaa meille vieläkin kattavamman ja monipuolisemman raportoinnin kuin mitä Severa valmiina tarjoaa”, Poimala lisää.

Ajatuksissa jo uusi integraatio

Devisioonassa visioidaan uusista integraatioista Severaan, jotta turhaa manuaalista työtä voitaisiin vähentää. Severa on asiantuntijaliiketoiminnan moottori, mutta vakiintuneista käytänteistä voi silti pitää kiinni. Severan rajapinnan ansiosta liiketoimintaa tukevien prosessien tiedot voi tuoda automaattisesti hyötykäyttöön esimerkiksi projektinhallintaan ja resursointiin.

“Käytämme erillistä HR-järjestelmää, josta löytyy esimerkiksi työntekijä- ja poissaolotiedot sekä muut henkilöstöhallintoon liittyvät tiedot. Mietinnässä on, että saisimme poissaolotiedot siirtymään suoraan Severaan, jotta työntekijän ei tarvitse niitä kahteen järjestelmään kirjata”, Poimala visioi seuraavaa integraatioprojektia.

Haluatko kokeilla Severaa?

Jos kiinnostuit Severasta, voit kokeilla sitä maksuttomasti 30 päivän ajan saadaksesi käsityksen sen ominaisuuksista. Saat kokeilujaksolla kaikki Platinum-ominaisuudet käyttöösi, eikä sinun tarvitse antaa luottokortti- tai laskutustietoja ilmaista kokeilua varten.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.