Integraatiot

REST API tuo Severan käyttäjille lisää automaatiota ja parantaa workflowta

2 min luku | 16.6.2021
REST API

Nykyaikainen yritys tarvitsee erilaisia ohjelmistoja tukemaan ja tehostamaan liiketoimintaa. Severa toiminnanohjausjärjestelmä on monipuolinen apuväline erityisesti asiantuntijaorganisaatioille, mutta se ei välttämättä yksinään riitä. Tueksi voidaan tarvita esimerkiksi liidihankintaan, markkinoinnin automaatioon tai raportointiin erikoistuneita työkaluja. Siksi Severan integroitavuutta parannetaan REST API:lla.

REST-ohjelmallinen rajapinta mahdollistaa entistä helpomman integroitavuuden. Sen avulla jonkin verran it-taitoja omaava asiakas pystyy itse integroimaan Severaan tarvitsemansa tukiohjelmistot. Ellei riittävää osaamista ole omasta takaa, löytyy laajasta kumppanivalikoimastamme hyviä osaajia tekemään sen puolestasi.

Lue myös: Asiantuntijayrityksen toiminnanohjauksen ja taloushallinnon yhdistäminen

REST mahdollistaa monipuolisemman automaation

REST-ohjelmistorajapinnan idea on, että yhä useampi asiakas voi itse tehdä tarvitsemansa integraation Severaan mistä tahansa ohjelmistosta. REST:n toinen merkittävä etu on sen monipuolisuus. Tiedonsiirtopotentiaali kasvaa yli puolella.

Severan aikaisempi SOAP-rajapinta on tukenu tärkeimpiä ominaisuuksia hyvin. Uuden rajapinnan ansiosta käyttäjä saa kuitenkin paljon laajemmat mahdollisuudet vaikuttaa siirrettävään dataan ja myös tiedon käsittely helpottuu.

REST:n kautta voi siirtää kaikkea ohjelmistoista löytyvää dataa. Tämä vähentää erityisesti tietojen kirjaamisen ja kopioimisen tarvetta, kun kaikki tieto päivittyy kattavan rajapinnan ansiosta kaikkiin integroituihin ohjelmistoihin yhdellä kirjauksella.

REST:n kautta voi siirtää kaikkea ohjelmistoista löytyvää dataa

Uusi rajapinta tarjoaa Severan käyttäjille paljon enemmän mahdollisuuksia rakentaa juuri sellaisia liittymiä muihin järjestelmiin kuin he haluavat. Se antaa integraation tekijälle myös laajemmat mahdollisuudet käyttää Severaa. Hänen ei tarvitse tukeutua olemassa olevaan, valmiiseen ohjelmistointegraatioon, vaan hän voi rakentaa mihin tahansa järjestelmään juuri sellaisen integraation kuin haluaa.

Uusi, REST:n tarjoama mahdollisuus on esimerkiksi monivaiheinen laskujen siirto. Rajapinnan kautta Severaa voi käskeä toisen ohjelmiston kautta tekemään laskut ja lähettämään ne kolmanteen ohjelmistoon. Toinen esimerkki laajemmista mahdollisuuksista on tietojen kattava vienti raportointi- ja BI-järjestelmiin.

Lue myös: Severan sovellusintegraatiot laajenevat

Tärkeimmät käyttökohteet tunnistettu

Severan avulla yritys voi hoitaa asiakkuuksiaan tarjouksesta laskutukseen sekä projekteja suunnitelmista ja resursoinnista raportointiin. Kun olemme tutkineet Severan käyttöä ja asiakkaiden yleisimmin ohjelmiston ympärille rakentamia kokonaisuuksia, olemme havainneet kolme selkeää päätarvetta.

Yleisin tarve ja suurimman hyödyn saa taloushallinto-ohjelmiston integraatiosta. Severan ja taloushallinnon välisessä integraatiossa kulkee paljon arkista hyötydataa, kuten laskuja ja tuntitietoja, mutta myös yrityksen taloudesta ja tehokkuudesta kertovaa raportointidataa. Taloushallinto-ohjelmiston ja toiminnanohjausjärjestelmän saumaton tiedonvaihto säästää aikaa ylimääräiseltä tiedon selvittelyltä ja tuplakirjaamiselta. Integraation avulla pidetään maksutilanne, projektien katteet sekä palkkahallinto aina ajan tasalla.

REST on koodaajan unelma, mutta myös liiketoiminnan kehittäjälle merkittävä edistysaskel

Kaksi muuta esiin tullutta merkittävää tarvetta ovat liidihankinta sekä tuottavuus ja tehokkuus. Molempiin näihin tarpeisiin löytyy Severan kumppanivalikoimasta useita hyviä ohjelmistoja, joiden liitettävyyteen REST tuo selkeää helpotusta.

Tärkeimpiin ja useimmin käytettyihin ohjelmistoihin kuten BI Bookiin ja HubSpotiin on tehty valmiit, tuotteistetut integraatiot. BI Book -integraation merkittävin hyöty, että sen avulla voi kerätä ja yhdistää dataa useista eri lähteistä. Hubspot-integraatio puolestaan tuo automaattisen tiedonsiirron lisäksi käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää liidien käsittelyyn sitä ohjelmistoa, joka parhaiten sopii yrityksen prosesseihin.

REST on koodaajan unelma, mutta myös liiketoiminnan kehittäjälle merkittävä edistysaskel. REST API:n avulla integraatioiden rakentaminen helpottuu, koodaamista tarvitaan vähemmän ja koodi on selkeämpää kuin vanhemmissa rajapinnoissa.

Liiketoiminnan kehittämisen kannalta kattava rajapinta antaa paljon enemmän mahdollisuuksia niin työnjohtamisen, tehokkuuden, raportoinnin kuin vaikkapa liidihankinnan näkökulmasta. Vähemmällä vaivalla ohjelmistoista saa nyt enemmän irti ja tarjolla on myös enemmän automaatiota.

Lue myös: Jiran integrointi IT-yrityksen toiminnanohjausjärjestelmään

Ani Rumpu

Ani Rumpu on sisällöntuottaja Visma Solutionsin markkinoinnissa. Pitkän linjan journalisti uskoo, että markkinoinnissakin totuus päihittää kaunopuheet.