KäyttöönottoProjektinhallintaRaportointi

Severa tukee Evitec Solutionsin kasvua ja kehitystä

2 min luku | 10.6.2024

Evitec Solutions on pohjoismainen finanssialan ohjelmistoratkaisujen kehittäjä ja konsultointipalveluiden tarjoaja. Yrityksen voimakkaan kasvun myötä vaatimukset toiminnanohjausjärjestelmälle muuttuivat ja lisääntyivät. Organisaatiossa oli aika vaihtaa paremmin heidän tarpeitaan palvelevaan järjestelmään.

Toimiva yhteistyömalli ja tietoturva kasvun tukena

 Evitec Solutions tarvitsi järjestelmän, joka tukisi heidän liiketoimintaa ja skaalautuisi kasvun mukana sekä palvelisi kansainvälisen yrityksen tarpeita. Järjestelmän hankinnassa myös tietoturvalla ja käyttäjähallinnalla oli korkeat vaatimukset. 

 “Tarvitsimme liiketoimintaa tukevan järjestelmän toimivalla yhteistyömallilla. Järjestelmän tuli tukea kasvuamme ja toimia kolmessa eri maassa, mahdollisesti muissakin maissa”, taustoittaa Evitec Solutionsin Head of Service Operationsina työskentelevä Severan pääkäyttäjä Axel Waal.

“Meille oli myös tärkeää, että uutta järjestelmää kehitetään ja päivitetään aktiivisesti asiakasta kuunnellen”, Axel lisää.

Kokonaisvaltainen ratkaisu ilman kompromisseja

Evitec Solutions teki huolellisen kartoituksen ja vertailun eri järjestelmien välillä. Useiden eri järjestelmien kokeilun jälkeen Severa valikoitui yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivaksi ratkaisuksi.

“Kokonaisuus ratkaisi. Tiedostamme, että täydellisesti kaikkia toiveitamme toteuttavaa järjestelmää emme voi koskaan saada, mutta Severan käytettävyys ja ketteryys sopivat meille parhaiten. Tässä valinnassa meidän ei tarvitse mukautua järjestelmälle, vaan järjestelmä mukautuu meille ilman suurempia kompromisseja”, kertoo Group Controller Emilia Kronqvist.

Sujuva käyttöönotto ja tuki

Evitec Solutionsilla Severan käyttöönotto sujui poikkeuksellisen hyvin. Axel mainitsee, että uuden järjestelmän käyttöönotto suuremmissa IT-taloissa ei yleensä ole lähtökohtaisesti ihan helppoa, mutta heillä kokonaisuus meni todella hienosti. Alun pienet haasteet kuitenkin ratkesivat nopeasti.

“Saamamme tuki käyttöönotossa on ollut erinomainen käyttäjän näkökulmasta sekä toteuttaessamme erilaisia integraatioita Severaan”, mainitsee Project Manager Pasi Simonen.

“Olen samaa mieltä. Kun integroimme Severan raportointiin, saimme nopeasti tarvittavia tietoja tuesta sen toteutukseen”, kiittelee BI Consultant Artur Vuorimaa.

“Käyttöönottokoulutuksessa Severan asiantuntija kuunteli meitä ja vastaili kinkkisiinkin kysymyksiimme. Sillä oli valtava merkitys asiakaskokemuksessa”, kehuu Head of Data & Analytics Teemu Vainio.

Teemu antaa kiitosta heitä kouluttaneelle ja käyttöönotossa tukena olleelle Severan Kalle Rapille läsnäolosta myös yrityksen sisäisellä kanavalla koulutuksen jälkeen.

“Se on hienoa, että on koulutus, ja jos kouluttaja jatkaa kommunikointia ja tukena oloa vielä koulutuksen jälkeenkin, sillä on suuri merkitys, kun ihmiset saavat vastauksia”, Teemu jatkaa.

Suurin osa henkilöstöstä otti uuden järjestelmän positiivisesti vastaan, erityisesti tuntikirjausten helppouden ansiosta.

“Tuntien kirjaaminen on useimmissa järjestelmissä toimivaa. Kuitenkin, kun vertaillaan projektipäällikön työkaluja, Severa erottuu edukseen monipuolisuudellaan aikaisempiin järjestelmiin verrattuna”, Pasi toteaa.

Severa on mahdollistanut Evitec Solutionsille tehokkaamman resursoinnin ja sisäisen raportoinnin

Tehokas resursointi ja läpinäkyvä sisäinen raportointi muodostavat kivijalan jokaiselle kasvavalle yritykselle. Evitec Solutions ratkaisi näihin liittyvät haasteet Severaa hyödyntäen. Seuraavaksi Evitec Solutionsin tiimi kertoo, kuinka Severan käyttöönotto on konkreettisesti parantanut heidän työskentelyään.

“Severasta itsestään pystyy luomaan raportteja, ja sen toimivan rajapinnan ansiosta olemme saaneet myös ulkoiset raportit. Tämä mahdollistaa paremman tavoitteiden seurannan ja sisäisen raportoinnin”, Pasi kertoo.

“Resursointi ja laajennettu sisäinen raportointi ovat olleet avainasemassa. Olemme pystyneet jakamaan vastuuta projektipäälliköille sekä esihenkilöille ja parantamaan työntekijöiden itsepalvelumahdollisuuksia”, Axel jatkaa.

Severan avulla Evitec Solutions on myös voinut yhtenäistää resursointia ja keskittää tiedon yhteen paikkaan, mikä vähentää henkilöriippuvuutta ja parantaa tiedon näkyvyyttä.

“Aiemmin resursoinnin toimintamallit oli hajautettu eri järjestelmiin ja tiedostoihin. Se, että monet suosivat silloin eri malleja, kertoo siitä, ettei järjestelmä tukenut meitä. Nyt Severan myötä voimme hallita tätäkin asiaa keskitetysti ja tehokkaasti”, Emilia ja Axel yhdessä toteavat.

Evitec Solutions suosittelee Severaa

Severan joustavuus, helppokäyttöisyys ja nopea raportointi tekevät siitä erinomaisen valinnan yrityksille, jotka arvostavat sujuvaa käyttöä ja käyttöönottoa.

“Raportoinnin nopeus ja luotettavuus ovat merkittäviä etuja. Severan tuki on asiantuntevaa ja se kuuntelee asiakkaitaan jatkuvasti”, Axel vakuuttaa.

“Kokonaisuus, helppokäyttöisyys ja tiedon keskittäminen ovat Severan vahvuuksia. Jos arvostat sujuvaa käyttöä ja käyttöönottoa, Severa on oikea valinta”, Emilia kiteyttää.

Vinkkejä toiminnanohjausjärjestelmän hankintaan

Severan avulla Evitec Solutions on saavuttanut tehokkuutta ja ketteryyttä, mikä tukee yrityksen menestystä jatkossakin. Evitec Solutions suosittelee kiinnittämään huomiota järjestelmän tarjoamaan tukeen, kehityssuunnitelmaan ja potentiaaliin. 

“Ymmärtäkää yrityksen prosessit ja sitouttakaa henkilöstö järjestelmän implementointiin alusta alkaen. On tärkeää haastaa toimittajaa ja varmistaa, että järjestelmä tukee yritystä, eikä päinvastoin”, Emilia vinkkaa. 

“Tuki ja järjestelmän kehityssuunnitelma ovat keskeisiä valintakriteerejä”, Axel jatkaa.

”Järjestelmän käytöstä ja kehityksestä kertyneiden kokemusten myötä meillä on nyt kyvykkyydet auttaa myös muita Severan asiakasyrityksiä rakentamaan raportointia ja analytiikkaratkaisuja heidän omiin tarpeisiinsa”, Teemu kertoo.

Evitec Solutions on pohjoismainen finanssialan ohjelmistoratkaisujen kehittäjä, konsultointipalveluiden tarjoaja ja alan rohkea uudistaja. Lisäksi tarjoamme analytiikka- ja tiedonhallintapalveluita useille toimialoille. Meidän tekemisessämme teknologiaosaaminen yhdistyy ymmärrykseen asiakkaan liiketoiminnasta ja siihen liittyvästä datasta. Autamme päivittäin asiakkaitamme uudistamaan liiketoimintaansa – näin olemme toimineet yli 30 vuoden ajan. Pitkä historiamme ja huippuammattilaisten tiimi takaa parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen, vastuullisesti ja yhdessä. 

Vankka kokemuksemme finanssialasta näkyy kehittämissämme Fintech-tuotteissa. Niiden avulla maksetaan niin eläkkeitä, ylläpidetään kuntien taloutta kuin käsitellään yli puolta Suomen asuntolainoista. Meille projektit ovat ennen kaikkea ihmisten välistä yhteistyötä ja kommunikointia: ihmiseltä ihmiselle, asiantuntijalta asiantuntijalle. Keskitymme aitoon kumppanuuteen ja yhdessä tekemiseen.

Erotumme muista finanssialan syväosaamisellamme, aidolla kumppanuudella ja kuuntelulla. Innovatiivinen pilvi- ja AI-osaamisemme on tunnustettu Microsoft Solutions Partner -tunnustuksella pilvestä, datasta ja AI-ratkaisuista. Olemme matkalla kohti digitaalista, vastuullista ja tehokasta huomista yhdessä asiakkaidemme kanssa.


Tutustu Evitec Solutionsiin: https://evitec.com/fi/

Tai ole yhteydessä: [email protected]

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen työskentelee Visma Solutionsin sisältömarkkinoinnissa. Minna arvostaa hyödyllisiä ja informatiivisia tekstisisältöjä. Siksi hän päätyi sisällöntuottajaksi jo vuonna 2004, jotta tiedonnälkäiset löytävät vastauksia digitaalisista kanavista.